Borås - Göteborg - Borås - Reisverslag uit Borås, Zweden van Pieter Bas Berg - WaarBenJij.nu Borås - Göteborg - Borås - Reisverslag uit Borås, Zweden van Pieter Bas Berg - WaarBenJij.nu

Borås - Göteborg - Borås

Door: Pieter Bas

Blijf op de hoogte en volg Pieter Bas

02 December 2007 | Zweden, Borås

Vandaag dus echt naar een keer naar Göteborg geweest.

Nick is vandaag vertrokken voor een lang en verdiend lang weekend London. Ik moest hem vanochtend wel herinneren, van het uur tijdverschil, maar hij was wel meer dingen vergeten vandaag :)

Om 9.35 liepen wij richting de bushalte en om 10.30 zou onze trein richting Göteborg vertrekken. Waarom hebben ze dan een uur nodig om daar te komen? Beter laat dan nooit. Om 10 uur kwamen we aan op het station.

Na een lang gevecht met het ticketsysteem van de SJ. 10 minuten later waren we pas klaar. De rij achter ons werd langer en langer.
"Damn you tourist" zeiden wij maar constant.

Om 11.45 uur kwamen we aan in Göteborg en gingen we naar het grote winkelcentrum Nordstan. We zagen een hele grote groep mensen rond een cirkel staan. Er waren kleine kinderen aan het worstelen. Ik heb tijdens de fika wat hele foute grappen gemaakt en deze zijn überhaupt zwaar ongepast om deze op te schrijven.

Na Nick uitgezwaaid en veel plezier geweest te hebben. Ging ik op zoek naar Arjan. Eerst een paar minuten met een Zweedse trammetje o bij Arjan och Ulrika thuis te eten en wat gezien van hun huis en uiteraard wat bijgepraat te hebben over de Zweedse cultuur en mentaliteit, gingen we terug naar Göteborg. Eerst even langs het bedrijfje van Arjan en zelfs even meegewerkt.

Dat was een tijd geleden dat ik in een veilinghal heb gewerkt en het rook ook nog precies hetzelfde. De geur van verse planten en bloemen doet mij altijd goed. Ik blijf natuurlijk een Westlander. Toch maar iets in de logistiek gaan doen ? :D

Daarna gingen we naar Liseberg, daar was Jul. Heel gezellig met al die lichtjes, al wil ik niet weten, wat de elektriciteitskosten zijn ;), maar Zweden kennende zullen dat wel spaarlampjes zijn.
Ook in de grote toren in Liseberg geweest en 'gewonnen' met plastic penen in het voederbak voor het paard gooien.

Hierna een frikandel speciaal en kroket gegeten bij Het Amsterdammertje. Nu merk ik dat ik die vette hap een tijd heb gemist :)

Om 21.35 ging ik met de bus naar huis, dat stond op mijn treinkaartje. Dus ruim van te voren afgezet door Arjan en Ulrika op het Nils Ericson Terminal. Ulrika je hebt netjes gereden hoor :)

Om 22.50 was ik weer thuis. Denk je nog rustig tv te willen kijken is er Iranian party aan de gang. Nou ja, dan maar een blogje schrijven en Arjan en Ulrika nog heel erg bedankt voor de leuke dag :)

• 02 December 2007 - 15:56

Mam:

leuk dat bezoek aan Arjan en Ulrika.
    En de foto's heb ik ook gezien. Via de soort internationale hyves van Ulrika.
    Gaaf dat je toch nog geweest bent, want straks komt er niet zoveel meer van.
    Liefs Mam

• 04 December 2007 - 20:41

Joke:

Leuke foto PB! Kan jij me aan die internationale hyve van Ulrika helpen? Misschien wel leuk als ik haar ook eens wat berichtjes schrijf... Of kan ik daar geen contact mee leggen?

Hoe is het nu in Sverige? Nog steeds sneeuw?

Groetjes van Joke

• 09 December 2007 - 08:31

Ulrika:

Het was een hele leuke dag meneer Bas van den Berg :)! Heel gezellig! en dank je wel voor de compliment aan hoe ik heb gereden....:)

Jij bent altijd welkom!