Hej då, Sverige deel 1
Door: Pieter Bas
Blijf op de hoogte en volg Pieter Bas
22 Januari 2008 | Zweden, Borås
Al begon het nog best gezellig bij de nieuwe lading Nederlanders. Vrijdagavond naar de student pub geweest met de nieuwe lading. Net als bij onze introweek was de DJ weer om te huilen, al was het wel een andere ;). Om half 12 gingen we met zijn allen naar Harry\'s. Ik had me nog voorgesteld om het niet al te laat te maken, want Göteborg stond zaterdag ook nog op het programma. Het was zo gezellig, dat ik maar besloot om 2 trein later te pakken. :D
Zaterdagavond werd er een afscheidsfeestje georganiseerd. Aangezien de 3 Nederlanders allemaal dit weekend vertrokken, mocht dat ook wel \"gevierd\" worden. Een van de vriendinnen van het Nederlandse meisje was ook jarig, dus 1+1=groot feest.
Ik ging het niet te laat maken, want om 5.15 zou de wekker gaan om richting Nederland te rijden.
Het feestje was erg gezellig, maar toch had je een beetje een dubbel gevoel. Van sommige vrienden weet je gewoon dat de kans klein is dat je ze uberhaupt ooit nog eens ziet.
Omdat een aantal Zweedse dames nogal wat alcohol op hadden, leverde dat veel hilarische (en pijnlijke) situaties op. Een paar vielen constant op de grond. Stond een meisje seconden lang op mijn voet met stilettohakken op. Ik heb minstens halve minuut zowel in het Zweeds en als het Nederlands staan schelden, want wat doet dat pijn.
Verder heb ik dus een goede reputatie bij een aantal studentes van Textilhögskolan.
Ik heb ooit eens als paspop/model moeten fungeren en deed voor de gein \"ik ben niet gek, ben een vliegtuig\" pose, dus ik werd meteen \"The Flying Dutchman\" genoemd.
Dus opeens word ik omhelst door een studente en zei.. \"Oh you\'re the flying Dutchman, you\'re famous in our building. That is one of the most funniest pictures I have ever seen\"
Toen moest ik op de foto met een meisje die ik niet kende, alleen maar omdat ik \"the flying dutchman\" was.
Om 2 uur vond ik het wel welletjes, ik deed mijn afscheidsrondje en kreeg een heleboel knuffels.
Om 5.15 ging de wekker, maar echt lekker geslapen had ik niet.. Een paar Spanjaarden (wie anders dan) vonden mijn gang nogal interessant voor een verhitte discussie over een hoer en hielden me uit mijn slaap. Althans de woorden Puta en Puta Madre kwamen redelijk vaak langs.
Uiteindelijk reden we om 6.30 (met een te volle auto, ik moest nog wat spulletjes van iemand anders meenemen ;) ) weg uit Borås om in Göteborg eventjes te verdwalen. Carmen (Carminat) vond dat ik van deze afslag af moest en ons zo de stad in liet rijden.
Na door Denemarken en Duitsland te hebben geraced. Met een gangetje 2,5km per minuut gaat het wel opeens heel hard :) Iets over 21 uur was ik weer in \'s-Gravenzande.
Nu meteen maar mijn oude lifestyle van sporten maar weer eens op pakken en morgen mijn echte laatste Zweden blog schrijven. Deze is meteen ook voor het Bureau Internationalisering van INHOLLAND.
Voor de liefhebbers nog een paar foto\'s van het afscheidfeestje :)