Zweedse taal, you love or you hate it. - Reisverslag uit Borås, Zweden van Pieter Bas Berg - WaarBenJij.nu Zweedse taal, you love or you hate it. - Reisverslag uit Borås, Zweden van Pieter Bas Berg - WaarBenJij.nu

Zweedse taal, you love or you hate it.

Door: Pieter Bas

Blijf op de hoogte en volg Pieter Bas

31 Augustus 2007 | Zweden, Borås

Net mijn 2e Zweedse les gehad. Ik had woensdag een dubbele boeking. Ik had namelijk ook de introductie van The Consequences of Computing on Human and Society course, heb ik de vorige les moeten missen.

Omdat we de standaard zinnetjes niet mochten opschrijven wist ik totaal niet wat ik moest zeggen. Verder dan jag heter Pieter Bas och vad heter du? kom ik momenteel nog niet.

Ach ja. Veel dingen klinken logisch als je ze eenmaal opleest of uitspreekt.

Aan het begin had ik zoiets van. Waar ben ik godsnaam aan begonnen? Nadat we begonnen met de krant lezen, had ik weer zoiets van best simpel eigenlijk.

Mijn ouders kwam net even langs, die gaan dit weekend naar Stockholm en hebben de nodig spullen gebracht. Ik kan nu ook de nodige foto's maken van het Zweedse natuur en nachtleven ;)

Vandaag ga ik sinds jaren weer een fitnessen. Ik ga lekker veel spierpijn krijgen morgen. De laatste tijd ben ik heel sportief bezig. Het luieren is over :)

• 31 Augustus 2007 - 12:09

Joyce:

Mooi dat je nog geen spijt hebt! En dat Zweeds komt vast helemaal goed.

Haha je bent zeker hard aan het trainen! Straks kom je echt nog helemaal afgetraind en breed terug:p.

Liefs Joyce

• 31 Augustus 2007 - 14:02

Jim:

Goed bezig man!! Leuk ook dat je ouders 'even' langs zijn komen rijden... wel handig voor al je spullen natuurlijk :D alleen moet je ze ook weer allemaal mee terug kunnen nemen :D maar ook dat moet vast wel gaan lukken.

Hier is verder ook alles goed, kaarten voor de schuimparty van volgende week zaterdag zijn gehaald en dat wordt weer een leuk feestje. Je mist wel weer een leuke feestweek trouwens in Naluk, is weer ouderwets gezellig. Maarja, je kunt natuurlijk niet alles hebben.

Sterkte weer verder en laat die foto's nou maar opschieten,

Groeten, Jim

• 02 September 2007 - 08:17

Marit:

hoi pieter bas, we zijn nog een dagje in stockholm. Je vader heeft goed gelopen 1 uur, 44 minuten en nog wat seconden.
    het was goed weer. trouwens erg leuk je weer even te zien. Groetjes Mam en Pap

• 03 September 2007 - 17:04

Tante Nellie:

Hoi Pieter-Bas,
    Helemaal in Zweden! Wie moet er nu al de
    puzzels oplossen? Nouja als we nog eens
    een quiz gaan doen dan kan ik een keer
    winnen toch ?!!!!!!
    Succes met de Zweedse taal en de
    hartelijke groeten uit 's-Gravenzande.
    Doeiiiii,
    fam. v.d. Berg.