Pepernoten in Zweden?!?
Door: Pieter Bas
Blijf op de hoogte en volg Pieter Bas
03 November 2007 | Zweden, Borås
Aangezien het binnenkort het land weer bestormd wordt door zwarte pieten en een oude man op een wit paard.. Hoe ga ik dat in godsnaam uitleggen aan de exchange students hier?
Ja, rond november komt er een boot uit Spanje.. met een man die eigenlijk een Turk is. Als hij van het schip af komt, stap ie op zijn witte paard en wordt geholpen door een stel zwarte pieten. Ze zijn niet echt zwart, maar het zijn gewoon blanken, die het leuk vinden om zich zwart te schminken en op dakken te lopen en snoep weggeven. Het verhaal is natuurlijk langer. De schoen zetten gedeelte wordt ook al lastig.
De exchange students nemen de Nederlanders niet al te serieus, zeker nadat wij ook hier "I am from Holland, where the fuck you're from" hebben geintroduceerd. Dit is al een paar keer mis gegaan,toen iemand aan mij vroeg waar ik vandaan kwam.. "I'm from Holland.. where the f..... you're from"
Terug naar het verhaal,
Ben je boodschappen aan het doen bij de ICA. De ICA is onderdeel van het wel bekende Ahold.
Hoor ik Nick opeens zeggen. "Ze hebben hier ook pepernoten". In het Zweeds stond er zoiets van origineel recept.. Made in Denmark, wat de neuk? Je gaat toch niet vertellen dat die dingen uit Denemarken komen.
Of heeft de ICA gedacht aan de Nederlanders in Sverige?
Is er straks nog uberhaupt iets typisch Nederlands, behalve dan het eeuwige geklaag.
03 November 2007 - 21:51
Mam:
haha, mooi verhaal pieter bas. Toevallig vanavond een bakje pepernoten gegeten met een stukje gevulde speculaas, maar dan de verkeerde, met nepspijs gemaakt van witte bonen ipv amandelen. Niet goed,
teveel dus dan niet lekker, dus idealiseer het niet, zo geweldig zijn die noten nu ook weer niet, maar dat is dan weer typisch nederlands, klagen.
Liefs
mam